Ben je van plan om zelf een PHP-website te bouwen zonder hulp van een CMS? Dan ben je vast bekend met Laravel. Op onze webhostingpakketten kun je Laravel installeren om jouw Laravel project op te starten.
Let op: Op het gebruik van Laravel zelf kunnen we geen support bieden. Gebruik daarom de documentatie van Laravel om meer te weten te komen over het gebruik hiervan.
Installeer Laravel met behulp van composer
Composer is actief op onze webhostingpakketten, het enige dat je hoeft te doen is verbinding maken via SSH zodat je het volgende commando kunt invoeren:
composer create-project laravel/laravel laravel
Hiermee wordt een map genaamd /laravel/ aangemaakt waarin de bestanden worden gedownload. Het index.php bestand staat vervolgens in een map genaamd /public/. Pas daarom nadat alle bestanden zijn gedownload de DocumentRoot van je website aan naar /laravel/public. In het artikel De DocumentRoot van je website vind je hiervoor de stappen.
Maak een database en databasegebruiker aan
Maak een database en databasegebruiker aan met behulp van de stappen in het artikel Ik wil een database aanmaken en beheren.
Open hierna de File manager en open daar het .env bestand in de /laravel/ map door op het bestand te klikken en vervolgens ‘Edit’.
Zoek nu de onderstaande regels op en wijzig de DB_HOST, DB_DATABASE, DB_USERNAME en DB_PASSWORD naar de juiste informatie van jouw database:
DB_CONNECTION=sqlite
# DB_HOST=127.0.0.1
# DB_PORT=3306
# DB_DATABASE=laravel
# DB_USERNAME=root
# DB_PASSWORD=
Je kunt jouw databasegegevens altijd terugvinden in je controlepaneel:
- De databasenaam: Nadat de database is aangemaakt is deze altijd terug te vinden in het databaseoverzicht in je controlepaneel.
- De databasegebruiker: Door op de drie puntjes te klikken naast de databasenaam kun je onder ‘Gebruikers beheren’ je databasegebruiker terugvinden.
- Het wachtwoord van de databasegebruiker: Als je deze niet meer weet kun je deze wijzigen door op de databasegebruiker te klikken.
- De hostnaam van de database: Deze vind je terug door in het databaseoverzicht op de databasenaam te klikken.
In het .env bestand kun je uiteraard alle andere gegevens zoals de MAIL instellingen ook wijzigen. De instellingen van onze e-mailservers vind je terug in het artikel ‘De algemene instellingen voor mijn e-mailadres’.
Nu je website verbinding heeft gemaakt met je database kun je met Laravel aan de slag!