Winkelwagen

/ VPS-Infrastructuur

Alles over de zelfontwikkelde VPS-infrastructuur

Register now

/ Up to date

/ Nieuws

Lancering PerformanceVPS

Meer info
Hulp nodig?

    Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

    Een domeinnaam van een andere eigenaar overnemen

    Stel, je hebt eindelijk een domeinnaam gevonden die perfect voor jouw bedrijf is. Je voert dit domein in op onze domeinchecker, maar komt er achter dat deze helaas al door iemand anders is geregistreerd en het domein niet meer beschikbaar is. Dit is te zien als er na het checken 'Verhuizen' naast het ingevoerde domein staat.

    domein is al geregistreerd

    Dat is natuurlijk jammer, maar dit hoeft niet te betekenen dat het domein niet verkrijgbaar is. Het komt namelijk regelmatig voor dat domeinnamen 'geparkeerd' worden. Misschien heeft de eigenaar het domein geparkeerd om deze later te gebruiken of om door te verkopen.

    In dit artikel leggen we uit wat je opties zijn als het domein dat jij op het oog hebt al geregistreerd is.


    Bezoek het domein in je browser

    De snelste manier om je kansen in te schatten, is het bezoeken van het gewenste domein in je browser. Zie je hier geen actieve website op terug, maar een placeholder of een 'Under construction'-pagina? Dan is de kans aanwezig dat je het domein kan overnemen.

    Als je bij het bezoeken van het domein direct ziet dat het te koop staat, dan zijn je kansen om het domein over te kunnen nemen direct een stuk groter. Mocht je geïnteresseerd zijn en je wilt het domeinnaam kopen, gebruik dan de link of banner op de pagina om direct contact op te nemen met de eigenaar.


    Bekijk de WHOIS-gegevens

    Als bij het bezoeken van het domein niet direct duidelijk wordt of het domein te koop is, kun je ook de WHOIS-gegevens raadplegen. Hierin staan in de meeste gevallen contactgegevens van de eigenaar of beheerder van het domein.

    Via de onderstaande links kun je de WHOIS-gegevens opvragen voor de meeste domeinextensies:

    Kun je de WHOIS-gegevens van jouw domeinextensie met bovenstaande links niet opvragen? Voer dan je domeinextensie + 'WHOIS' in een zoekmachine in. Het eerste zoekresultaat geeft vaak de WHOIS-pagina van jouw domeinextensie weer. Gebruik vervolgens de contactgegevens in de WHOIS-informatie om de eigenaar of beheerder te benaderen.


    Benader de registrar

    Mocht er geen e-mailadres of andere bruikbare contactgegevens van de eigenaar of beheerder aanwezig zijn, zoek dan binnen de WHOIS-gegevens naar de registrar. Dit is de partij waar het domein bij geregistreerd is.

    Gebruik het bijbehorende e-mailadres of bezoek het domein van de registrar om contact met hen op te nemen. Geef hierbij aan dat je interesse hebt in het domein en graag contact met ze zou willen opnemen.

    Staat er géén e-mail adres in de WHOIS-gegevens en is TransIP de registrar? Stuur dan een bericht naar support@transip.nl of stuur een bericht vanuit je controlepaneel. Vermeld in dit bericht dat je het domein zou willen overnemen en stuur een bericht mee dat je door zou willen sturen naar de eigenaar of beheerder van het domein. Zorg er ook voor dat je in je bericht je contactgegevens vermeldt, zodat de eigenaar van het domein contact met je op kan nemen. Wij sturen je bericht dan zo snel mogelijk door.


    Veilige overdracht

    Nadat beide partijen een overeenkomst hebben gesloten, kan je de domeinnaam verhuizen. Om zo min mogelijk risico te lopen bij het overmaken van geld voor een domeinnaam kun je het beste een escrow service gebruiken. Dit is een tussenpartij die zorgt voor een veilige overdracht van de domeinnaam met de zekerheid dat alleen bij een succesvolle transactie er geld wordt overgemaakt. Een bekende internationale escrow website is Escrow.com.

    TransIP biedt zelf geen escrow-diensten aan.

    Een domeinnaam verhuis je met behulp van een verhuiscode. Zodra je de verhuiscode van het domein hebt ontvangen van de huidige eigenaar, kan je het domein verhuizen. In het artikel 'Een domeinnaam naar TransIP verhuizen' lees je stap voor stap hoe.

    Let op: Nadat je het domein hebt overgenomen, raden we sterk aan het domein op je eigen (bedrijfs)naam te zetten. Dit doe je door de houdergegevens van het domein te wijzigen.

    Het is belangrijk de houder te wijzigen omdat het juridisch eigendom en het recht op het gebruik van een domeinnaam bij de domeinnaamhouder ligt. In het artikel 'De houdergegevens van je domeinnaam wijzigen' lees je hoe.


    In dit artikel hebben we uitgelegd welke opties je hebt als een domein al geregistreerd is en je deze wil overnemen.

    Mocht je aan de hand van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om onze supportafdeling te benaderen. Je kunt hen bereiken via de knop 'Neem contact op' onderaan deze pagina.

    Kom je er niet uit?

    Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

    Neem contact op