Winkelwagen

/ VPS-Infrastructuur

Alles over de zelfontwikkelde VPS-infrastructuur

Register now

/ Up to date

/ Nieuws

Lancering PerformanceVPS

Meer info
Hulp nodig?

    Sorry, we konden geen resultaten vinden voor jouw zoekopdracht.

    De desktopapplicatie van STACK

    Met de desktopapplicatie van STACK synchroniseer je eenvoudig een map op je computer met een map op je STACK. Dit betekent dat de inhoud van de synchronisatiemap op je computer altijd gelijk blijft aan de inhoud van de doelmap op je STACK.

    Als je bijvoorbeeld een document in de synchronisatiemap plaatst, zal deze direct geüpload worden naar de doelmap op je STACK. Dit werkt ook andersom; verwijder je een bestand uit de doelmap, dan zal deze ook uit de synchronisatiemap verdwijnen.

    In dit artikel leggen we uit hoe je bestanden synchroniseert met de STACK-desktopapplicatie.


    Installeer de desktopapplicatie

    Om de STACK-desktopapplicatie te gebruiken, is het van belang dat je deze eerst op je computer installeert. De hiervoor benodigde installer vind je door in te loggen op het controlepaneel met je TransIP-account. Mocht je de inloggevens van je TransIP-account niet meer weten, volg dan de stappen in het artikel 'Ik ben mijn inloggegevens kwijt'.

    Zodra je op je controlepaneel bent ingelogd, klik je bovenaan de pagina op het tabblad 'STACK'. Scrol nu naar beneden en klik naast 'Jouw STACK apps' op het tandwiel.

    STACK apps downloaden

    Op deze pagina zie je een overzicht met beschikbare downloads voor de STACK-desktopapplicatie. Naast de desktopsoftware zie je hier ook de apps terug voor Android en iOS. Wanneer je deze pagina op je smartphone of tablet bezoekt kun je hier de mobiele apps downloaden. Deze zijn overigens ook gewoon in de Play Store en App Store te vinden.

    De verschillende STACK software

    Klik nu onder jouw besturingssysteem op 'Downloaden'. Zodra het bestand is gedownload kun je deze openen om de installatie-wizard te starten. Mocht er een beveiligingswaarschuwing getoond worden, klik dan op 'Uitvoeren'.

    De STACK-desktopapplicatie is alleen compatibel met de 64-bits versie van Windows, macOS en Linux.

     

    De huidige Appimage versie van de STACK-desktopapplicatie voor Linux systemen werkt zonder aanpassingen niet op Ubuntu 24.10 (en mogelijk andere nieuwe Linux distributies). Om het alsnog werkend te krijgen pak je het Appimage bestand uit via een terminal venster met het commando ‘./stack-v5.3.1-20240731-x86_64.AppImage --appimage-extract’. Verwijder dan het problematische bestand met het commando ‘rm squashfs-root/usr/lib/libwayland-client.so.0”. En start de desktopapplicatie via het AppRun bestand met het volgende commando ’squashfs-root/AppRun'.

     

    Configureer de STACK desktopapplicatie

    Zodra de installatie-wizard is afgerond wordt er gevraagd of je de STACK-desktopapplicatie wil openen. Wanneer je STACK voor het eerst opent zal er gevraagd worden om het 'serveradres' in te vullen.

    vul het serveradres in

    Hier vul je jouw STACK-webadres in, die je kan vinden binnen het tabblad 'STACK' in je controlepaneel. Onder 'Jouw STACK webadres' zie je, je raadt het al, je STACK-webadres terug.

    Vul nu jouw STACK webadres in en klik vervolgens op 'Volgende'.


    De applicatie opent een pagina in je browser zodat je kunt inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord van STACK. Als two-factor authentication (2FA) is ingeschakeld voor jouw gebruiker, moet er ook een two-factor code ingevuld worden. Deze wordt gegenereerd door de two-factor app op je smartphone (bijvoorbeeld Google Authenticator of Authy).

    Klik op 'Verifiëren' zodra je deze gegevens hebt ingevuld. Na het verifiëren word je doorgestuurd naar de volgende stap in de configuratie.

    Waar vind ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord van STACK?

    Je gebruikersnaam van je STACK vind je eveneens terug in je controlepaneel. Ga hiervoor opnieuw naar het tabblad 'STACK' en klik aan de rechterzijde op 'Beheren', gevolgd door 'Wachtwoord resetten'.

    Wachtwoord resetten

    Naast 'Gebruikersnaam' zie je direct jouw gebruikersnaam terug. Mocht je het wachtwoord van je STACK niet meer weten, dan kun je het wachtwoord op deze pagina direct aanpassen.

    Jouw STACK gebruikersnaam en wachtwoord

    Let op: De gebruikersnaam en het wachtwoord voor STACK zijn niet gelijk aan de inloggegevens van je controlepaneel.

    Als je daarnaast de gebruikersnaam moet invullen voor het gebruik van één van de STACK-applicaties, onthou dan dat de gebruikersnaam hoofdlettergevoelig is. Dit betekent dat de gebruikersnaam alleen werkt als je deze met kleine letters invoert.

     
     

    Schakel linksonderin het vinkje in bij de optie 'Gedetailleerde instellingen' om de synchronisatie instellingen aan te passen, laat je dit vinkje uit dan zal de synchronisatie met standaard instellingen worden opgezet.

    Bij de optie 'Bestanden downloaden configureren' heb je de keuze om alles wat op je STACK staat te synchroniseren of om in een nieuwe venster een selectie te maken van wat je vanuit STACK met de lokale synchronisatiemap wil synchroniseren.

    In het veld 'Kies locale download folder' geef je op wat jouw synchronisatiemap moet worden. Deze synchronisatiemap bevindt zich op je computer; mappen en bestanden die je hierin plaatst zullen naar STACK gesynchroniseerd worden.

    Kies je lokale map

    Nadat je een keuze hebt gemaakt klik je op 'Klaar'.


    Het gebruik van de STACK-desktopapplicatie

    Nadat je bent verbonden, krijg je de ingestelde synchronisatie te zien. Mocht je het venster gesloten hebben, dan kun je deze weer via de taakbalk openen. Klik met de rechtermuisknop op het STACK-icoon en klik op 'Toon STACK' om de desktopapplicatie weer te openen.

    Je ziet nu een aantal tabbladen terug.


    Synchronisatievenster

    Klik bovenin op het tabblad waar jouw gebruikersnaam en STACK-webadres vermeld zijn om de synchronisaties te tonen. Hier zie je welke mappen gesynchroniseerd worden.

    Synchronisatiebeheer

    Je kunt hier de synchronisatie voor specifieke mappen in- en uitschakelen door het vakje naast de map aan of uit te vinken en dan op 'Toepassen' te klikken.

    Let op: Mappen die je uitvinkt, zullen uit de synchronisatiemap op je computer verwijderd worden. De mappen zullen echter wel nog op STACK blijven staan.

     

    Naast het STACK-icoon zie je een knop met drie puntjes. Klik hierop om de opties voor het synchroniseren te tonen.

    • Toon map: Hiermee open je de synchronisatiemap op jouw computer. Bestanden of mappen die je hier in plaatst zullen met STACK gesynchroniseerd worden. Zodra het bestand of de map succesvol is gesynchroniseerd, zul je hier een groen vinkje bij terugzien.
    • Forceer sync nu: Hiermee kun je handmatig de synchronisatie laten controleren voor nieuwe bestanden en andere wijzigingen.
    • Pauzeren Sync: Hiermee kun je de synchronisatie van je bestanden en mappen pauzeren. Je kunt de synchronisatie hervatten door opnieuw met de rechtermuisknop op de knop met drie puntjes te klikken en daarna op 'Hervat sync' te klikken. 
    • Verwijderen map sync verbinding: Hiermee verwijder je de synchronisatie van jouw lokale STACK map. Hiermee worden de bestanden in jouw lokale synchronisatiemap niet verwijderd, echter worden de bestanden dan niet meer met STACK gesynchroniseerd.  
      Mocht je op deze manier de synchronisatie met je lokale map hebben verwijderd en dit terug willen draaien, klik dan op 'Voeg map toe' om de map weer aan de synchronisatie toe te voegen.

    Activiteit

    In dit tabblad vindt je een overzicht terug van de serveractiviteit, synchronisatiegeschiedenis en niet gesynchroniseerde items.

    Wanneer een map of bestand niet gesynchroniseerd is, klik je op 'Niet gesynchroniseerd' om de oorzaak hiervan te zien. Bekijk het artikel 'Ik zie een foutmelding in de STACK desktopapplicatie' voor meer informatie en uitleg over de meest voorkomende oorzaken, meestal vind je hier dan ook een oplossing voor het probleem.

    Niet gesynchroniseerd


    Instellingen

    Onder het kopje 'Algemene instellingen' kun je de algemene instellingen van de STACK desktopapplicatie beheren. Zo kun je onder andere aangeven of de desktopapplicatie gestart moet worden bij het opstarten van je computer en of je notificaties op je bureaublad wil ontvangen.

    Onder het kopje 'Netwerk' kun je de netwerkinstellingen van de desktopapplicatie beheren. Zo kun je aangeven of je van een proxy gebruik wenst te maken bij het verbinden met STACK. Daarnaast kun je ook de bandbreedte van de desktopapplicatie beperken.

    tabblad algemeen


    In dit artikel hebben we uitgelegd hoe je gebruik maakt van de STACK desktopapplicatie .

    Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze supportafdeling.

    Kom je er niet uit?

    Ontvang persoonlijke hulp van onze supporters

    Neem contact op